Ποιοί είμαστε

Για να γνωριστούμε καλύτερα

Τι κάνουμε

Αισθητή την παρουσία του έχει κάνει το χορευτικό και πολιτιστικό εργαστήρι Χοροπατήματα, εδώ και 11 χρόνια, στη συμβολή των οδών Ρέας και Νυμφών στο Γαλάτσι, το οποίο με κεντρικό άξονα τον παραδοσιακό χορό, έχει πραγματοποιήσει – και συνεχίζει να πραγματοποιεί – πληθώρα πολιτιστικών, και όχι μόνο δράσεων. Σε μια εποχή κρίσης, τόσο της οικονομίας όσο και των αξιών, ένα αισιόδοξο και ελπιδοφόρο μήνυμα έρχονται να δώσουν τα Χοροπατήματα, χαρακτηριστικό των οποίων είναι τα έντονα χρώματα και τα φωτεινά χαμόγελα!

Ο κόσμος

Περισσότερα από 1200 άτομα είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν (σε πολύ μικρό κόστος) τα μαθήματα και τις εκδηλώσεις των Χοροπατημάτων. Δεκαέξι τμήματα παραδοσιακού χορού (όλων των ηλικιών και επιπέδων) ,τέσσερα τμήματα Latin, τέσσερα Ζumba, τρία καράτε, ένα αυτοάμυνας, ένα παραδοσιακών κρουστών, ένα ποντιακής λύρας, ένα κιθάρας, ένα τραγουδιού, δύο ζωγραφικής, ένα aerobic, ένα strech dance και ένα μουσικοκινητικής αγωγής. Και όπως χαρακτηριστικά αναγράφεται στο καταστατικό του συλλόγου "τα Χοροπατήματα είναι διαθέσιμα να φιλοξενήσουν κάθε ευγενική και οργανωμένη προσπάθεια και ιδέα που προάγει τον πολιτισμό".

Οι δραστηριότητες

Περισσότερα από 40 σεμινάρια – συναντήσεις έλαβαν χώρα, με θέμα τους χορούς και τα τραγούδια από διάφορες περιοχές της Ελλάδας (Ορεινή Σερρών, Πόντο, Λέσβο, Κεφαλλονιά, Έβρο, Νάξο, Σίφνο, Αττική), τις παραδοσιακές ενδυμασίες του τόπου μας, τον παραδοσιακό κεφαλόδεσμου, το δωδεκαήμερο των Χριστουγεννων, τα μουσικά όργανα, σεμινάριο σάλσα, ενεργό γήρανση, σωστή διαχείρηση χρόνου, οινολογία, πρώτες βοήθειες, αυτοάμυνα, zumba, τα δελφικά ρητά, χειροτεχνίες και κατασκευές.

Οι τοποθεσίες

Τους Δελφούς, την Αράχωβα,το Ναύπλιο, τα Καλάβρυτα , το Μέγα σπήλαιο, την Κόρινθο, τη Σκύρο, τη Στενή Ευβοίας, επισκέφτηκαν περισσότερα από 300 άτομα, ενώ πολλαπλάσια ήταν η συμμετοχή στα 30 γλέντια πολλά από τα οποία με ζωντανή μουσική, που πραγματοποίησε ο σύλλογος. Επίσκεψη στο μουσείο λαϊκών οργάνων στην Πλάκα, το μουσείο μείζονος ελληνισμου, το Πελλοπονησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα, το μουσείο του κρασιού έξω από τα Καλαβρυτα, το μουσείο της Ακρόπολης, συνδιοργάνωση έκθεσης αρχαίων ελληνικών οργάνων, έκθεση ζωγρφικής, παρακολούθηση θεατρικής παράστασης και θεάτρου σκιών (δωρεάν) στο χόρο μας αλλα και σε 6 γνωστά θέατρα, όπως και πολλά διαδραστικά παιχνίδια, αναβίωση εθίμων, και πραγματοποίηση δρωμένων αλλά και κατασκευες παραδοσιακών εξαρτηματων συνοδεύουν τη δράση του εργαστηρίου.

Τα όργανα

Ο σύλλογος διαθέτει μια αξιόλογη συλλογή μουσικών οργάνων (μεσα στα οποίοα και 2 ποντιακές λύρες), λαογραφικη βιβλιοθήκη, ειδικα διαμορφωμένη αίθουσα με προτζέκτορα, έχει εκδόσει 3 θεματικά ημερολόγια, και έκανε και την αποκλειστική παραγωγή ενός ψηφιακού δισκου με ανέκδοτα τραγούδια και μουσικές από τα Πετρωτά του Εβρου.

Οι συνεργασίες

Παράλληλα συνεργάζονται και με μη κυβερνητικές οργανώσεις και φορείς δίνοντας παράδειγμα προσφοράς και εθελοντισμού ! Αιμοδοσία, συλλογή τροφίμων (σε μόνιμη βάση), συμπαράσταση σε φιλανθρωπικούς συλλόγους, σε σύλλογο κωφών, σε μονάδα θεραπείας ηλικιωμένων, σε φιλανθρωπικά Βazaar καθώς και συμμετοχή (5 φορές) σε αγώνα δρόμου στο κέντρο της Αθήνας αλλά και η τελετή αφής φλόγας της 13ης Πανελλήνιας λαμπαδιδρόμίας αιθελοντών αιμοδοτών, όπως και η δυνατότητα δωρεάν παρκολούθησης αποδεικνύουν την έμπρακτη αγάπη τους προς το σύνολο ( το Χαμόγελο του παιδιού, ο Θεόφιλος, ο Άκτιος, η Επαφή Ψυχής, το Άλμα ζωής, ο Έλιξ, Σύλλογος φίλων των κοφών “ο Προφ.Ζαχαρίας”, η κοινωνική υπηρεσία του δήμου Γαλατσίου, οι Σαμαρείτες του Εερυθρού Σταυρου,οι εθελοντές πυροσβέστες του Αγίου Στεφάνου και η Ιερά Μητρόπολη Ν.Ιωνίας, είναι κάποιοι απ τους φορείς που βρίσκονται σε επικοινωνία με τα Χοροπατήματα).

Οι παραστάσεις

Παραστάσεις και συμμετοχές σε πολιτιστικά φεστιβάλ όπως στο Αττικό Άλσος, Άλσος Βεΐκου, Άγιο Στέφανο ,Κόρινθο, Ν.Ιωνία, Ν.Ηράκλειο, Ριζούπολη, Περιστέρι, Αγία παρασκευή (Δημόκριτος), Πεδίον του Άρεως, Μοναστηράκι, Στάδιο Ειρήνης και φιλίας, Πλατεία Ομονοίας, Μαρούσι, Βάρκιζα, Αργυρούπολη, Βάρη, Καθενοί Ευβοίας, και το ιστορικό θέατρο της Δόρας Στράτου, είναι κάποιες απ τις παρουσίες του εργαστηρίου.

wholesale air max|cheap air jordans|pompy wtryskowe|cheap huarache shoes| bombas inyeccion|cheap jordans|cheap sneakers|wholesale jordans|cheap china jordans|cheap wholesale jordans|cheap jordans|wholesale jewelry china|wholesale jerseys