Μέλισσα
Λεπτομέριες
Την Κυριακή 30 Νοεμβρίου οι γεωπόνοι Δ. Κάβουρας και Χ. Χαριζάνης μοιράστηκαν μαζί μας, μέσα σε τρεις ώρες, πολύτιμες πληροφορίες για τη μέλισσα.
Η κοινωνία της μέλισσας, η σοφία της, η σπουδαιότητα της παρουσίας της στη φύση και το σύμπαν, ο τρόπος που δουλεύει, τα έργα της.
Το Κέντρο Ελληνικής Μελισσοκομίας και Τυποποίησης δίπλα στο Χορευτικό Και Πολιτιστικό Εργαστήρι Χοροπατήματα (για δεύτερη φορά) παρουσίασε μέσα από ένα άκρως συναρπαστικό πρόγραμμα τη σπουδαιότητα της ύπαρξης της μέλισσας και τα παράγωγα της δουλειάς της.
Εκτός από την παρουσίαση διαφανειών και της ζωντανής κυψέλης παρατήρησης στο χώρο, πραγματοποιήθηκε γευσιγνωσία εννέα διαφορετικών ποικιλιών μελιού
(πεύκο, θυμάρι, πορτοκάλι, κάστανο, ρείκι, πολυκόμπι, βαμβάκι, βανίλια ελάτης, βελανιδιά)
Το πρόγραμμα ενδείκνυται και για εκπαιδευτικούς καθώς παρουσιάζεται και σε εκπαιδευτικά ιδρύματα.
Επίσης πληροφορηθήκαμε πως την επόμενη μέρα ακριβώς, δηλαδή την πρώτη του Δεκέμβρη, η ορθόδοξη εκκλησία τιμά τον άγιο Φιλάρετο, προστάτη της μελισσοκομίας
Πολλά από αυτά που είπαμε μπορείτε να ακούσετε εδώ:
https://www.youtube.com/watch?v=P-5cOACmOj0
Με την παρουσία τους μας τίμησε ο Δημοτικός Σύμβουλος Γαλατσίου Πέτρος Μαγκανάρης.
Φωτογραφίες τράβηξε η Αλεξάνδρα Κοντογιαννάκου.